Bagoly
Szükséged lesz:
- Kukoricacsutkára (testnek hosszabb, fejnek rövidebb),
- 2 levél kukoricacsuhéra,
- 2 db. Mák koronára,
- 2 szem Adzuki babra,
- 2 db. Tobozra,
- Barackmagra (lehet őszi- vagy sárgabarack mag),
- Kicsi kerek fadarabra.
- Ragasztó pisztolyra, ragasztóra.
Elkészítése:
A hosszabb kukoricacsutkához hozzá ragasztod a rövidebb
kukoricacsutkát. (A függőlegesen lévőhöz a másikat vízszintesen tesszük, úgy
hogy egy T betű alakját kapjuk.)
A két mák koronát precízen körbevágjuk, és a fejére
ragasztjuk szemnek. Tökéletesíthetjük a szemet, ha a közepére az adzuki babot
teszünk, mert annak egy kis fehér csík van a közepén, és úgy helyezzük a szem
koronájába, hogy kifelé essen a fehérsége, így teljes a látása a baglyunknak.
A két szem közé beragasztjuk a barackmagot, csőrnek.
A toboz tetejét letörjük, vagy metszőollóval levágjuk, de ne
ollóval próbálkozzunk, mert azt kicsorbítja.
Ezt ragasztjuk a fej hátsó részére, fülnek. Ezt megismételjük,
mert két füle vanJ
A fej alá, ami testből kiálló kicsi kukoricacsutka,
közvetlenül mindkét oldal alá, egy-egy csuhé levelet ragasztunk ez lesz a
baglyunk szárnya.
Ha szeretnéd, hogy megálljon a talpán, akkor egy kicsi kerek fadarab felragasztásával el tudjuk érni.
Jó munkát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése