Szalma angyal készítése
Előkészítés:
A szalmaszálakat felhasználás
előtt egy órával meleg vízbe áztatjuk. A legalkalmasabb rá egy hosszú műanyag
virágláda. Áztatáskor egy vizes törülközővel nyomjuk a szalmát a víz alá, hogy
mindenhol érje a víz. A megpuhult szalmaszálakat tartsuk vizes ruhába csavarva,
hogy ne száradjon ki, és könnyen tudjunk vele dolgozni.
Elkészítés:
Öt szál szalmát összefogunk, és
középen szorosan összekötjük. A csomóhoz egy akasztónak használt rafia szálat
és egy glóriát is odahelyezünk, és utána kettéhajtjuk. Alatta elkötjük, ez lesz
a feje. Ide egy szalmából készített szárnyat teszünk, és megint alatta
elkötjük, ez lesz a dereka az angyalkának. Fontos, hogy olyan szorosan kössük
el, hogy legyezőformában szétnyíljanak a szalmaszálak, mert ezt fogjuk
behímelni szoknyának.
Csomó:
Pereckötés.
Biztonságosan köthetünk vele
össze kettő, de akár huszonkettő szálat is, de mindig kössünk a pereckötés tetejére
egy egyszerű biztonsági csomót is.
Szárny
készítése:
Legkönnyebben úgy tudjuk
elkészíteni, hogy letesszük az asztalra öt rövid szál szalmát és közepén jó szorosan,
összekötjük, úgy hogy a szálak ne csússzanak egymásra, hanem egymás mellett
sorakozzanak. Így mindkét végük, mint a legyező, kinyílik.
Segíthetünk magunkon úgy is, hogy
egy vékony, hosszú tűre, egyesével felfűzzük a szalmaszálakat, és úgy kötjük
meg jó szorosan. A tű megakadályozza, hogy a szálak egymásra csússzanak.
Hímelés:
Egy hosszú rafiaszálat hajtsunk
félbe, akasszuk az első szalmaszálra, majd az elülső szál hátra, a hátsó előre
jön. Minden szalmaszál közben a rafiaszálak helyet cserélnek.
Így a szalmaszálak egymástól
elválasztva, egyforma távolságra állnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése