2017. november 9., csütörtök

Szarvas faágakból és termésekből

Szarvas

 Amire szükséged lesz:
  • Egy nagyobb faág a testének,
  • Egy kisebb faág a fejének,
  • Faágak az agancsához, a lábához, nyakához, farkához.
  • Szilvamag a füléhez,
  • Piros kukoricaszem az orrához
  • Aranyszínű csengő és piros hímzőcérna és szalag a nyakába,
  • Ragasztó pisztoly.

 Elkészítése:
A nagyobb faág egyik végére ráragasztjuk vízszintesen a szarvas nyakát, és arra a fejnek való kisebb faágat. A fej kialakítása: Keresünk ágas-bogas faágakat, az lesz az agancs, majd ehhez viszonyítva mellé ragasztjuk, a fűlnek való szilvamagot, és az elejére a piros kukoricaszemet orrnak. Négy lábának kiválasztunk vékony alul vastagodó (pata) faágakat, és szépen elrendezve felragasztjuk. Pici tömzsi farügyet ragasztunk a nagyobb faág végére, farkincának.
A nyakára hímző cérnával felkötjük a csengőt, és rákötünk egy díszes szalagot.
Ezt nagyobb kivitelben is el tudod készíteni a kapudhoz, vagy a bejárati ajtódhoz:)

Az elkészítéséhez szép napot kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése