2015. október 30., péntek



Bagoly
               
Szükséged lesz:
  • Kukoricacsutkára (testnek hosszabb, fejnek rövidebb),
  • 2 levél kukoricacsuhéra,
  • 2 db. Mák koronára,
  • 2 szem Adzuki babra,
  • 2 db. Tobozra,
  • Barackmagra (lehet őszi- vagy sárgabarack mag),
  •  Kicsi kerek fadarabra.
  • Ragasztó pisztolyra, ragasztóra.

Elkészítése:

A hosszabb kukoricacsutkához hozzá ragasztod a rövidebb kukoricacsutkát. (A függőlegesen lévőhöz a másikat vízszintesen tesszük, úgy hogy egy T betű alakját kapjuk.)
A két mák koronát precízen körbevágjuk, és a fejére ragasztjuk szemnek. Tökéletesíthetjük a szemet, ha a közepére az adzuki babot teszünk, mert annak egy kis fehér csík van a közepén, és úgy helyezzük a szem koronájába, hogy kifelé essen a fehérsége, így teljes a látása a baglyunknak.
A két szem közé beragasztjuk a barackmagot, csőrnek.
A toboz tetejét letörjük, vagy metszőollóval levágjuk, de ne ollóval próbálkozzunk, mert azt kicsorbítja.
Ezt ragasztjuk a fej hátsó részére, fülnek. Ezt megismételjük, mert két füle vanJ
A fej alá, ami testből kiálló kicsi kukoricacsutka, közvetlenül mindkét oldal alá, egy-egy csuhé levelet ragasztunk ez lesz a baglyunk szárnya.
Ha szeretnéd, hogy megálljon a talpán, akkor egy kicsi kerek fadarab felragasztásával el tudjuk érni.
Jó munkát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése