2015. október 14., szerda

Szalma angyal készítése

Előkészítés:
A szalmaszálakat felhasználás előtt egy órával meleg vízbe áztatjuk. A legalkalmasabb rá egy hosszú műanyag virágláda. Áztatáskor egy vizes törülközővel nyomjuk a szalmát a víz alá, hogy mindenhol érje a víz. A megpuhult szalmaszálakat tartsuk vizes ruhába csavarva, hogy ne száradjon ki, és könnyen tudjunk vele dolgozni.

Elkészítés:
Öt szál szalmát összefogunk, és középen szorosan összekötjük. A csomóhoz egy akasztónak használt rafia szálat és egy glóriát is odahelyezünk, és utána kettéhajtjuk. Alatta elkötjük, ez lesz a feje. Ide egy szalmából készített szárnyat teszünk, és megint alatta elkötjük, ez lesz a dereka az angyalkának. Fontos, hogy olyan szorosan kössük el, hogy legyezőformában szétnyíljanak a szalmaszálak, mert ezt fogjuk behímelni szoknyának.

Csomó:
Pereckötés.
Biztonságosan köthetünk vele össze kettő, de akár huszonkettő szálat is, de mindig kössünk a pereckötés tetejére egy egyszerű biztonsági csomót is.

Szárny készítése:
Legkönnyebben úgy tudjuk elkészíteni, hogy letesszük az asztalra öt rövid szál szalmát és közepén jó szorosan, összekötjük, úgy hogy a szálak ne csússzanak egymásra, hanem egymás mellett sorakozzanak. Így mindkét végük, mint a legyező, kinyílik.
Segíthetünk magunkon úgy is, hogy egy vékony, hosszú tűre, egyesével felfűzzük a szalmaszálakat, és úgy kötjük meg jó szorosan. A tű megakadályozza, hogy a szálak egymásra csússzanak.

Hímelés:
Egy hosszú rafiaszálat hajtsunk félbe, akasszuk az első szalmaszálra, majd az elülső szál hátra, a hátsó előre jön. Minden szalmaszál közben a rafiaszálak helyet cserélnek.

Így a szalmaszálak egymástól elválasztva, egyforma távolságra állnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése